de goedkoopste autoverzekering

Hoeveel Kost Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

{Een aparte ongevallenverzekering voor inzittenden aangaan als je al een schadeverzekering voor inzittenden hebt, is wellicht niet nodig. In dat situatie zou je namelijk onnodig veel premie betalen, terwijl de meerwaarde van de extra verzekering voor je auto minimaal is. Het uiteindelijke gewin van de gebrekenverzekering is dat je de uiteindelijk geleden gebreken terug betaald krijgt in plaats van een uitbetaling met een vooraf vastgesteld bedrag.

Als jij en je meerijders gewond raken bij een aanrijding dan betaalt je zorgverzekering de medische kosten. Met een schadelenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) tevens een vantevoren vastgesteld bedrag uitbetaald bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het calamiteit.}

Het is normaal dat de premie van enkele tientjes per jaar hoger wordt naarmate je hogere klant bedragen kiest. Over het algemeen keert een schadelenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de optie om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1 maal per 12 maanden schade laten uitbetalen zonder dat de maandlasten van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel effect op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor een optie dat je premie wel hoger wordt als gevolg van het mindere aantal gebrekenvrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeluk invalide raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele passagiers.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. betaalt de gebreken die de berijder en/of medepassagiers lijden door het botsing. Dat kan letselschade zijn, maar tevens schade aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en deskundige rechtshulp om onder meer gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer standaard gegevens over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: hoeveel kost autoverzekering