goedkope rechtsbijstandverzekering

Heb Ik Rechtsbijstandverzekering

Mocht u plotseling rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering u een hoop onkosten schelen. Bij het vinden van een rechtsbijstandverzekering bent u namelijk verzekerd voor de kosten van de benodigde rechtshulp.

Rechtsbijstandverzekering beëindigen

Een aantal rechtsbijstandverzekeringen kun je ieder moment opzeggen. Andere kun je pas na het eerste 12 maanden dagelijks afzeggen met een opzegtermijn van een maand. Hoelang je opzegtermijn is, vind je in de voorwaarden van de polis.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

Wat een rechtsbijstandverzekering kost is afhankelijk van de bescherming die je kiest. Hoe meer je wil verzekeren, hoe hoger de premie. Ernaast is de kosten afhankelijk van je gezinssamenstelling. Als je geen partner hebt is een rechtsbijstandverzekering goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld inwonende kinderen hebt. Enkele verzekeringsmaatschappijen hebben een eigen risico. Je betaalt dan minder premie per maand, maar je krijgt bij rechtshulp een lager bedrag uitgekeerd omdat dit eigen risico er eerst vanaf wordt getrokken.

Pluspunten van de rechtsbijstandverzekering

De jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is efficiënt terugverdiend als u deze maandprijs vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De bescherming geldt niet alleen voor uzelf, maar tevens voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door bepaalde modules wel of juist niet te selecteren, de dekking van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische kosten komt te staan.

    Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

    Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële vergoeding in het geval van problemen, maar levert feitelijk een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het soms wat irritant om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Meer informatie over uw eigen risico en het gebruik daarvan vindt u in de polisvoorwaarden van een rechtsbijstandverzekering.

    Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen problemen verwachten en uw maandelijkse maandprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.