zzp online boekhouden

Gratis Factuur Software

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en snel en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo uiteraard en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw bedrijf en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is natuurlijk voor elke ondernemer belangrijk om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding bijhouden klinkt dan misschien ook niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze manier houd je het inzichtelijk en kun je in een oogopslag zien of en hoe jouw onderneming zich verhoudt. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf het begin van je onderneming zorgvuldig te werk en zorg te allen tijde voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens cruciaal regelmatig je administratie bij te werken. Het bijwerken van een geordende boekhouding neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Veel boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandkosten en de mogelijkheden die de boekhoudsoftware aanbiedt zijn uiteraard leidend, maar misschien spelen er ook wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Tevens de reputatie van de helpdesk zal voor velen meespelen. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal altijd iets meer van belang zijn voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte eigenschappen van het boekhoudsoftware. Als hulp kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling betekent over het algemeen happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte voor- en nadelen van een bepaald programma voor je boekhouding.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het slimste past bij je wensen. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een apparaat met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verscheidene plussen.

Efficiënt en snel en simpel met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudsoftware kun je in enkele stappen en eenvoudig je zaak leiden. Dit doe je over het algemeen door het tussendoor bijhouden van de boekhouding. Het bijwerken van de administratie kan al in 30 minuten van je tijd. Digitaal boekhouden kun je dus snel zelf doen met boekhoudprogramma. Ook biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online programma voor je boekhouding kun je op elk moment van de dag, binnen een aantal klikken zien hoe je onderneming er voor staat. Ben je niet compleet zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een accountant inhuren om je met bepaalde aspecten te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over gratis factuur software.