kosten reisverzekering

Goedkope Reisverzekering

Op het moment is het voor veel mensen interessant om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een onverwachte geval waarmee u niet van huis kunt gaan, maar ook lopende uw reis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal zaken af. onder andere waar je tochtje naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per jaar.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor consumenten die probleemloos een tochtje wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De goedkoopste reisverzekering aan gaan is Vandaag de dag door het uitvoeren van een objectieve vergelijking simpel, maar voor veel natuurlijke personen is alsook het vinden van een goedkope reisverzekering een vereiste. Een de beste en de voordeligste reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het met name belangrijk om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantiereis gaat. bepaalde beschermingen worden bij een in ieder geval reisverzekering namelijk enkel geboden indien de reis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u extra uitgaven moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisonkosten als u onverwacht ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een probleem.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene tochtje– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je gedurende een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra geld als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan vakantieverblijf

Kosten door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Wat is voor u de voordeligste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw tochtje verstandig is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de beste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een optie maken uit twee opties. We onderscheiden op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste mogelijkheid is slim indien u er voor kiest om slechts 1 maal per 12 maanden op vakantie te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan financieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde kalenderjaar nog een extra trip? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De goedkoopste reisverzekering is er één die volledig is afgestemd op uw situatie. Zeker is een voordelige reisverzekering aan gaan leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan ook veruit voordelige keuze voor consumenten die er voor kiezen om regelmatig per jaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 maal per jaar op vakantie gaat (hetzij een zomervakantiereis, een wintersportreis of ordinair een citytrip) is het met het oog de prijs interessanter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en de meeste voordelige reisverzekering in één aan gaan is perfect mogelijk.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering afsluiten? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je tevens beschermingen kiezen. De dekking die je kiest is bepalend voor je premie en hoe goed je gedekt bent. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat alsook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je alsook de reisduur bepalen en of je geld wilt verzekeren. Maar ook geneeskundige kosten dekking, bagagebescherming of pechhulp kun je kiezen. Als je lopende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een gevaarlijke sport moet je dit vaak extra verzekeren. Ook is het een mogelijkheid een extra uitbetaling te krijgen als jij tijdens je vakantie een ongeval krijgt en je wordt gehandicapt of komt te overlijden. Allemaal extra garanties die voor jou doorslaggevend kunnen zijn gedurende je vakantie. onze website vergelijkt alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Als je graag op sneeuwvakantie gaat of een andere gevaarlijke sport gaat doen gedurende je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een aanvullende verzekering voor kunt afsluiten. De groep risicosporten bestaat naast wintersport uit berg-, lucht-, water- en meerdere andere sporten zoals rugby bijvoorbeeld. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de risico’s van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Tenslotte is het bij dit type verzekering veel belangrijker te regelen dat je een prima dekking hebt dan een zo goedkoop mogelijke maandprijs. Kijk er goed naar of er bepaalde excepties zijn en wat de hoogste hoogtes zijn van de schadeloosstellingen.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment u van plan bent om een reisverzekering aan te gaan kunt u continu een keuzemogelijkheid maken tussen verscheidene mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we eigenlijk het best duiden als een collectie van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gewone reisverzekering, ze wordt in de regel immer samengevoegd met een speciale dekking voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan tevens over een totaal pakket waarmee u zonder twijfel probleemloos op vakantie van huis kunt gaan. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen bekomen? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (soms heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld overhouden.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de gebreken eenvoudig wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.