kosten opstalverzekering

Goedkope Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via deze site is heel gemakkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het slimste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Hier kun je snel je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te aankopen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Op onze website kun je easy de opstalverzekering vergelijken op kosten en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en snel en simpel een opstalverzekering die past bij je opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om ook de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je woning heeft, of je huis beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwjaar van je woning is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal aangegeven? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de beste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je acuut de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens subiet online kunt afsluiten. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens onmiddellijk de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op 1 website, makkelijk toch?

Afzeggen als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering opzeggen. Het huis dat je hebt gedekt is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuw huis gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in je oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeraar. Meestal kun je de oude woning nog een poosje gratis gedekt houden op 1 verzekering zodat je geen dubbel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, in de regel kan dit voor rondom 2 maanden.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die kosten is gebaseerd op het adres, de woning en de spullen die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de goedkopere optie. De kans is op zicht groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze spoorslags afsluiten.

Glasverzekering

Glasgebreken zijn niet automatisch volledig gedekt in de opstalverzekering ofwel woonhuisverzekering. In vrijwel elke opstalverzekering zit een basisdekking voor glasschade. Of glasgebreken wordt vergoed, ligt aan de manier waarop het glas gebroken is. Is het glas gebroken door een ontploffing? Dan krijg je de onkosten terug van de opstalverzekeraar. Is het glas echter gebroken door een bal die je zelf per ongeval door de ruit hebt gegooid? Dan ben je alleen verzekerd als je het glas extra meeverzekerd hebt.

Gooit je buurmeisje een bal door je ruit, waardoor het glas breekt? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buurjongen. In de vergelijker kun je kiezen of je het gevaar op glasbreuk wel of niet wilt meeverzekeren. Met glas wordt vensterglas in ramen en deuren bedoeld die dienen om licht door te laten. Kijk in de polisvoorwaarden van je opstalverzekering of glas is gedekt in de allriskdekking. Dan hoef je geen extra glasverzekering af te sluiten.

Goedkopere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de betere opstalverzekering? Door hier de opstalverzekering te vergelijken, vind je eenvoudig een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw huis in de vergelijker. Je ziet dan meteen wat voor jou geval de goedkoopste en betere opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet verzekerd bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een laminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.