online autoverzekering

Goedkope Autoverzekering 18 Jaar

Door te vergelijken op onze website vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de verzekering van je auto beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar zal je autoverzekering in de meeste gevallen binnen een maand stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een stijging van de premie doorvoert of de voorwaarden heeft aangepast, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn opzeggen.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de passende autoverzekering voor je situatie te vinden zonder dat je er zelf veel moeite aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts vier vragen zie je acuut wat voor jou de drie betere overeenkomsten zijn. De goedkopere autoverzekering kun je via deze website aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de aanbieding van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle overige autoverzekeringen overwegen. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte op de website bekijken of onmiddellijk een autoverzekering aan gaan op de website van de autoverzekeraar. Zo gemakkelijk is je autoverzekering te vergelijken op hier.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best onduidelijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen uitbetaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed, maar niet in alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer iemand een gloednieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering 18 jaar