Autoverzekering All Risk of Beperkt Casco

Goedkoopste Wa Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die het voordeligste bij jouw geval past.{met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

Goedkoopste Wa Autoverzekering

Vergelijken op kosten en kwaliteit: wij baseren jouw lijst met resultaten op basis van prijs. De voordeligste autoverzekering voor jou komt bovenaan in beeld. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij easy de betere optie voor jouw autoverzekering maken. Dat geld zeker in het geval van goedkoopste wa autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een WA + volledig casco autoverzekering te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 kalenderjaar en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor problemen die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare goederen is de dekking maximaal ruim twee miljoen euro, voor letselschade aan personen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto toebrengt aan anderen, maar tevens voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door het weer. Tevens diefstal en ruitschade wordt over het algemeen vergoed door verzekeraars. Let altijd op dat je naar een herstelbedrijf gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle gebreken aan je auto. Of je zelf schade veroorzaakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de gebreken uitbetaald. Een prettige gedachte.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een probleem zijn als gevolg van een ingeluk, maar bijvoorbeeld tevens een probleem met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand ontvangen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verwerven als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en de maatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer u een nieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld het glas aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkoopste wa autoverzekering