goedkope autoverzekering

Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de alledaagse dekking van de autoverzekering heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij bijna alle autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden vergoedt de uiteindelijk geleden schade van de inzittenden die in je auto zaten tijdens het ongeluk. Ook hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een schadeverzekering inzittenden is een uitbreiding van de verzekering voor je auto. Die dekking biedt tegen immateriële en niet-lichamelijke gebreken na een aanrijding. Meestal is dit een dekking maximaal één miljoen euro. Met een inzittendenverzekering zorg je dat je goede bescherming hebt als er een ongevalis gebeurd.

Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Als je een auto least, moet je altijd een autoverzekering afsluiten. Dit is gemakkelijk te doen, maar let op dat je de juiste schifting hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 verschillende autoverzekeringen en de schifting hangt bijvoorbeeld af van het type auto, hoe oud je bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de goedkopere koop voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De beste polis is niet altijd de meest goedkope autoverzekering: kwaliteit is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op onze website de verzekering voor je auto vergelijken die het betere bij jouw persoonlijke situatie past. Hierna kun je terstond een geschikte, maar voordelige verzekering voor je auto aan gaan.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een andere auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw behoeften past en natuurlijk zo voordelig mogelijk. Onder meer de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de kostprijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het aan te raden iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Prijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de kostprijs berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke eigenschap is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering premieprijs speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het aantal te rijden kilometers ook een rol. De premie per maand voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke prijs voor de premie. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering van nederland