Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Goedkoopste Autoverzekering All Risk

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan per slot van rekening verstandig zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeringsmaatschappij je het betere kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het meest goedkope is? In dit artikel vindt je alle informatie die je benodigd voorafgaand je begint met goedkoopste autoverzekering all risk, en alvorens je er één gaat aan gaan.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te betalen bij goedkoopste autoverzekering all risk is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan personen of zaken. Als dat zo is, zijn tevens de de daaruit voortvloeiende gebreken gedekt.

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je vriendin kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het spelen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende gedekt bent voor dit type schade. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt de kosten als jij of je zoon per ongeluk de veroorzaker is van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je dochter als privé-persoon maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming voor gebreken waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. ernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de gebreken, houdt in niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld tevens aansprakelijk voor schade aangericht door je papegaai. daarnaast ben jij aansprakelijk voor gebreken die is voorzaakt door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een klein hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per tegenslag de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en gebreken door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? ook dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf vinden, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit situatie onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor enkele euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van ten hoogste 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een AVP?

Een AVP sluit je af om je te beschermen tegen schades waar je wettelijk verantwoordelijk voor wordt gehouden. Dit zijn gebreken die je aandoet aan personen of de spullen van personen. Denk aan de boormachine van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je broer die struikelt over een losliggend touw in jouw huis en zijn arm breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt niet alleen de gebreken die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van 1.250.000 euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar tevens die van degene die je per ongeluk gebreken toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen schade aan derden waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • De WA verzekering uitgekeerd letsel schade en zaakschade
  • schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële gebreken die niet voortvloeit uit een gebreken aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een WA verzekering is een verzekering die schade die jij als verzekerde aan een ander persoon of zijn spullen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekeringnemer schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ruwweg €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een WA verzekering verplicht?

In ons land is het aan gaan van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Ook met huisdieren zit een ongeluk in een nihil hoekje. De onkosten voor het betalen van de veroorzaakte gebreken kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor autobezitters, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een WA verzekering met gezinsdekking (circa €50 per twaalf maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en zeker geen reden om zo’n polis niet aan te gaan. Ook ben je als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Buiten de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering valt gebreken veroorzaakt door:

Caravans, boten en motorrijtuigen waar je een rij- of vaarbewijs voor nodig hebt en luchtvaartuigen (deze hebben eigen verzekering nodig).

Een uitzondering wordt gemaakt in het geval van joyriding, mits de veroorzaker jonger is dan 18 jaar en zich met geweld toegang. Heb je als eigenaar van een auto de sleutel in het slot laten zitten, dan ben je zelf schuldig als iemand er met je auto vandoor gaat. Je zult dan je eigen autoverzekering moeten aanspreken omdat je nalatig bent geweest.

Materiële gebreken aan spullen van een ander die meeverzekerd is op je polis (je partner of kind bijvoorbeeld). Als je dochter jouw dure tablet stuk maakt, zal de AVP geen betaling uitbetalen.

Gebreken die met opzet is veroorzaakt, zoals vernieling, maar ook schade die je veroorzaakt onder invloed van onder andere drugs of seksueel misbruik. Als het kinderen van onder de 14 jaar betreft, valt gebreken door opzet echter wél onder de AVP-dekking

Groepsaansprakelijkheid: je kunt (mede) aansprakelijk worden gesteld voor schade die door andere personen is veroorzaakt als die gebreken werd toegebracht terwijl je samen met die andere groepsleden in groepsverband optrad. Voorwaarde is wel dat het gedrag van de groepsleden zodanig was dat een normaal mens zich normaal gesproken uit de groep had moeten terugtrekken. In dat situatie zal de WA verzekering niet uitbetalen.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere premie die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik het goedkopere vinden?

Als je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt moet je bij de voorwaarden van de polis letten op de verschillende modules die betaalt zijn. Ben je alleenstaand, dan vallen alleen jijzelf, eventuele gasten en huispersoneel onder de dekking. Maar bij niet alle verzekeraars zijn tevens kinderen tot een zekere leeftijd gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden. Schade die veroorzaakt wordt door huisdieren kun je tevens verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Schade met de auto valt onder de verplichte WA-verzekering voor automobilisten, maar dat is een hele andere verzekering.

De meeste verzekeraars bieden een pakket aan waar je je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. De opstalverzekering biedt bescherming aan gebreken aan de opstal, de inboedelverzekering vergoedt schade die je aan de inventaris oploopt. Verzekeraars bieden diverse mogelijkheden aan om je aansprakelijkheidsverzekering zoveel een mogelijkheid te laten passen bij je gezinssituatie. Ben je alleenstaand, dan hoef je onder meer niet hetzelfde bedrag te betalen als families met kinderen.

Uitwonende studerende kinderen worden in de meeste gevallen meeverzekerd. Dit geldt tevens voor huisdieren, ouders of opa’s en oma’s die bij je inwonen. Twijfel je welke keuze het betere bij je gezinssamenstelling past, dan kun je immer contact opnemen met de verzekeraar naar je keuze. We bieden verder vergelijkingstools voor rechtsbijstandsverzekeringen, inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen aan.

Snel overstappen WA verzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor goedkoopste autoverzekering all risk afsluiten.