Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is van invloed om af te sluiten. Het wordt ook wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering bedoeld voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt schade of letsel aan anderen veroorzaken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Uitgangspunt voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering is dat jij verantwoordelijk bent voor de te vergoeden schade aan mensen of zaken. Als dat het geval is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je vrouw kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het volleyballen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor dit type schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je gezinslid per abuis de aanstichter is van gebreken aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je familielid als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt dekking voor gebreken waar jij of jouw kind aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Ook ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, houdt in niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens verantwoordelijk voor gebreken aangericht door je hond. Ook ben jij verantwoordelijk voor gebreken die ontstaat door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de gebreken die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per tegenslag de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor gebreken waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en gebreken door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je gebreken aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit situatie onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een aantal euro maandelijks kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een AVP?

De WA verzekering ga je aan om je te verzekeren voor gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je aandoet aan anderen of de goederen van personen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een losliggend snoer in jouw woonkamer en zijn enkel breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, tevens die van onder andere je kinderen. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar tevens die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij begeleiden bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een WA verzekering uitgekeerd letsel gebreken en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet betaald
  • Alleen financiële gebreken uit zaken of letsel worden betaald door de AVP

Een WA verzekering is een verzekering die gebreken die jouw kind(eren) aan een ander persoon of zijn spullen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekeringnemer schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot circa €1.250.000 gedekt per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verplicht?

In dit land is het afsluiten van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een ongeval in een niet groot hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je betaalt voor een AVP met gezinsdekking (circa €50 per 12 maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en zeker geen reden om zo’n polis niet aan te gaan. ernaast ben je als je géén WA verzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij enkele heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere kosten die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel keus vrijheid in.

Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik het slimste aan gaan?

Als je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt moet je bij de polisvoorwaarden letten op de diverse modules die betaalt zijn. Ben je alleenstaand, dan vallen alleen jijzelf, eventuele logés en huispersoneel onder de dekking. Maar bij een aantal verzekeringsmaatschappijen zijn tevens kinderen tot een bepaalde leeftijd verzekerd op een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden. Schade die veroorzaakt wordt door huisdieren kun je tevens verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Gebreken met de auto valt onder de verplichte WA-verzekering voor automobilisten, maar dat is een hele andere verzekering.

De meeste verzekeraars bieden een pakket aan waar je jouw opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. De opstalverzekering biedt dekking aan gebreken aan de opstal, de inboedelverzekering dekt schade die je aan de inboedel oploopt. Verzekeraars bieden diverse eigenschappen aan om je aansprakelijkheidsverzekering zoveel een optie te laten passen bij je gezinssituatie. Ben je alleenstaand, dan hoef je onder andere niet hetzelfde bedrag te betalen als families met kinderen.

Uitwonende studerende kinderen worden in veel situaties meeverzekerd. Dit geldt tevens voor huisdieren, ouders of opa’s en oma’s die bij je inwonen. Twijfel je welke beslissing het betere bij je gezinssamenstelling past, dan kun je te allen tijde contact opnemen met de verzekeraar naar jouw mogelijkheid. We bieden verder vergelijkingstools voor rechtsbijstandsverzekeringen, inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen aan.

Gemakkelijk overstappen WA verzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering aan gaan.