wat kost een opstalverzekering

Gemiddelde Kosten Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel eenvoudig. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op prijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het beste bij jou past.

Simpel en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op prijs én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet acuut wat voor jou de voordeligste en slimste opstalverzekering is. Sluit deze gauw af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een uitgebreide vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een paar vragen in en je ziet onverwijld welke verzekeringen het goedkopere bij jouw geval passen. De verzekering van jouw mogelijkheid kun je tevens gauw online vinden. Binnen 10 minuten kun je goed verzekerd zijn en flink uitsparen.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel gemakkelijk de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je onmiddellijk de 3 betere deals voor jouw opstalverzekering die je ook onmiddellijk online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op één website, snel toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je vriend(in)? Dan heeft die mogelijkerwijs al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet beiden een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze gevallen geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan annuleren. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan mag je ze allebei annuleren. Kijk in dat geval welke verzekering voor jullie het voordeligst is.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je je huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De makkelijkste wijze om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type huis, de kwaliteit van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeringsmaatschappijen verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeraar voor welk bedrag jouw opstal gedekt moet worden. Mede aan de hand van de herbouwwaarde van je opstal wordt de premie voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En hierdoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder meer een rieten dak? In speciale gevallen is het verstandig om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Dezelfde verzekeringsmaatschappij als inboedelverzekering

Wil jij naast een opstalverzekering ook een verzekering afsluiten voor je inboedel? Verzeker deze dan bij dezelfde verzekeraar. Je voorkomt dan ook ruzie bij het vaststellen onder welke verzekering de gebreken valt, aangezien er maar een aanspreekpunt is. Daarnaast krijg je hierdoor meestal een voordelige premie, omdat je beide verzekeringen in een pakket verzekerd.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet vereist om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je je van een huis te aankopen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan verplicht de hypotheekverstrekker je vaak wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je jouw hypotheek nog kunt terugbetalen in het geval je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste consumenten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade uitbetaald door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering van start gaat op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu ook een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de kosten van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van betekenis dat je alle wijzigingen zo eenvoudig mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.