Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

Fbto Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor burgers (AVP) dek je jouw aansprakelijkheid voor gebreken aan personen (letselschade) en aan goederen. Je hoeft de aangebrachte schade niet zelf veroorzaakt te hebben. Een gesprongen waterleiding die watergebreken heeft veroorzaakt bij de buren, is misschien gebreken die je niet echt zelf gemaakt hebt. Tenslotte wordt de schade jou op grond van de grondwet wel toegerekend. We hebben het in dit situatie over risicoaansprakelijkheid.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Reden voor de verzekering om uit te betalen bij fbto aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te verhalen gebreken aan mensen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de schades achteraf gedekt.

Een tegenslag zit in een niet groot hoekje. Je zoon kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een oom voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor deze gebreken. Een WA verzekering dekt de schade als jij of je partner per abuis de aanstichter is van gebreken aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je dochter als privé-persoon maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt bescherming voor gebreken waar jij of je partner aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Ook ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook aansprakelijk voor gebreken aangericht door je papegaai. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je woning op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de gebreken die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een WA verzekering is niet voorgeschreven voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of je dochter iets doet waardoor gebreken wordt veroorzaakt, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat houdt in dat de verzekeringnemer opdraait voor de schade aan spullen, maar ook voor gebreken aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.{

Waarom een AVP?

Een aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te verzekeren voor gebreken waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de spullen van anderen. Denk aan de laptop van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een losliggend snoer in jouw kamer en zijn enkel breekt. De WA verzekering dekt bijna alle gebreken die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van €1.000.000.

Met een WA verzekering bedisplay je naast je eigen banksaldo, maar tevens die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jou.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • Een WA verzekering wordt tevens wel WA verzekering genoemd
  • De WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Zuivere vermogensschade is tevens uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die gebreken die jij aan een ander persoon of zijn spullen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekeringnemer schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot om en nabij €1.250.000 gedekt per geval. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een AVP verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met enthousiaste huisdieren zit een tegenslag in een klein hoekje. De onkosten voor het betalen van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de WA verzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren met bescherming voor het gehele gezin (ongeveer €50 per twaalf maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en absoluut geen reden om zo’n verzekering niet af te sluiten. ernaast ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij niet alle heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in ook een hogere maandprijs die je maandelijks moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel keus vrijheid in.

Goedkope alternatieven

vanzelfsprekend blijven Nederlanders niet alleen een volk van organisatie en zekerheid, maar tevens een volk van zuinigheid. De gemiddelde Nederlander gaat op zoek naar de goedkoopste WA Verzekering. Prima dat de overheid deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering geboden stelt, maar men wil vervolgens wel zo goedkoop mogelijk aan deze plicht kunnen voldoen. Men mag dan wel alles goed geregeld willen hebben, maar in de regel hebben mensen dit gevoel al op welk moment ze er ‘goedkoop vanaf zijn gekomen’.

Daarbij realiseren sommigen zich niet, dat het niet alleen cruciaal is dát je bent verzekerd, maar tevens wát je hebt verzekerd. Het vinden van een WA Verzekering betaalt gewoonlijk onder andere niet de gebreken die een kind spelenderwijs kan toebrengen aan auto’s of woningen, terwijl veel mensen dat wel denken. Als particulier is het daarom doorslaggevend om je niet alleen ‘goedkoop’ maar tevens eenvoudig ‘goed’ te laten informeren over de typen aansprakelijkheidsverzekeringen en hun dekking.

Simpel overstappen AVP

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de opzeggen dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor fbto aansprakelijkheidsverzekering vinden.