eenvoudig boekhoudprogramma

Factuur Software

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer allicht en easy

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we verscheidene boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor starters en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het betere past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.

Let tevens op de reviews. Daarmee kun je meestal een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen prioriteit. Toch is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over je zaak. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat uit te voeren. Een online boekhoudsoftware maakt het een mogelijkheid om immer inzage te hebben in je zaak en immer en overal de boekhouding te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de functie om een afbeelding te maken van een bon en deze gelijk te uploaden in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even te verwerken in je programma voor je boekhouding. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je behoften. Heb je er een gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je onderneming past.

Voordelen online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van misschien wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene voordelen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze heb je altijd beschikking over de juiste gegevens en kun je snel nieuwe informatie invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudsoftware, kun je simpel gegevens invoeren. Heeft een medewerker informatie nodig over een factuur van een crediteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe opdrachten gaan zoeken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over factuur software.