kosten reisverzekering

Dekking Reisverzekering

Op het moment is het voor consumenten interessant om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor afreizen kan het gebeuren dat met een plotselinge situatie waarmee u niet van huis kunt gaan, maar alsook gedurende uw tochtje kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemakken die is ontstaan lopende een vakantiereis. U heeft de kans om enkele zaken mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u in de regel een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordelige reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de spullen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisonkosten als u ineens ziek wordt of door een accident in het kliniek komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde optie op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Kijk alsook goed naar dekkingen die bij een aantal reisverzekeringen in ieder geval zijn inbegrepen. Er bestaan alsook verzekeringen die bijvoorbeeld standaard winter- en watersport dekken. Dat betekent dat deze verzekeringen meestal meer kosten dan verzekeringen die deze dekkingen niet op zijn minst meeverzekeren. Ga je dus niet op sneeuwvakantie en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten alsook niet dekt.

{Reisverzekering: Europabescherming en werelddekking

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen tevens op basis van waar je heen gaat. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering voor Europa, maar alsook een met wereldwijde dekking. Voor je reisverzekeringen gaat vergelijken moet je daarom beter weten welke dekking je wilt. Als je voor dekking in Europa kiest, kun je voor reizen buiten Europa een aparte kortlopende reisverzekering aan gaan. Op die manier ben je ook tijdens die reizen goed verzekerd.

Naast de keuze voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je tevens kiezen voor een dekking voor alleen Europa of werelddekking. Wat je nodig hebt, hangt natuurlijk van waar de reis naar toe gaat.. Verzekeraars hebben de wereld in twee dekkingsgebieden ingedeeld:

Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen. Check wel even de voorwaarden van de verzekering voor je die afsluit.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen die je op onze aardbol vinden kunt. Er is dus geen limiet.}

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering af te sluiten kunt u telkens een keuze maken tussen enkele mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we in feite het best beschrijven als een collectie van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de alledaagse reisverzekering, ze wordt in de regel te allen tijde gecombineerd met een speciale dekking voor annulatie. Op deze manier beschikt u dan tevens over een compleet pakket waardoor u sowieso zonder zorgen op tochtje van huis kunt. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen bekomen? Lees dan in enkele stappen verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (soms heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel besparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo snel en simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via deze website.