opstalverzekering vergelijken

Dekking Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel makkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder meer een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Bij ons kun je snel je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een grote vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult een paar vragen in en je ziet meteen welke verzekeringen het beste bij je geval passen. De verzekering van je keuze kun je ook stante pede online vinden. Binnen acht minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld besparen.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de beste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 slimste deals voor je opstalverzekering die je ook onmiddellijk online kunt afsluiten. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens acuut de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op één website, easy toch?

Woonverzekering opzeggen bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je meestal je huis in Holland. Je kunt dan natuurlijk tevens de inboedel- en opstalverzekering opzeggen. In dit situatie geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen beëindigen per de dag dat je jouw uitschrijft uit dit land. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je 2 opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij

Als je je adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe premie voor je. Die maandprijs is gebaseerd op het adres, de huis en de spullen die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet te allen tijde de voordeligste optie. De kans is meestal groot dat een andere verzekeraar beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeringsmaatschappij inderdaad goedkoper of beter? Dan kun je deze aanstonds vinden.

Korting

Veel opstalverzekeringsmaatschappijen geven korting op je kosten wanneer jouw huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeraars je 10% korting.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet voorgeschreven om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je je van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan voorgeschreven de hypotheekverstrekker je over het algemeen wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme gebreken oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste consumenten niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade vergoed door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering begint op de dag dat de huis wordt opgeleverd.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet verzekerd bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.