ASR Autoverzekering

De Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders geregeld. Soms is het een dag, een maand, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeringsmaatschappijen berekent men een gebruikelijke termijn van maximaal een jaar. Na die 12 maanden mag je per dag overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Pechhulp

in de regel is er de optie om je aanvullend te verzekeren voor hulp bij pech in Nederland of onder andere in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering afsluit, krijg je te allen tijde assistentie als je onderweg problemen hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering betaalt onkosten als effect van autopech. Met deze verzekering voor je auto krijg je gauw hulp als je auto door pech en/of een mechanisch defect niet meer kan rijden. Je hebt de keuze voor een ons land en/of Europa dekking.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een nieuwe auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw behoeften past en natuurlijk zo goedkoper mogelijk. Onder meer de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de prijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het verstandig iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Kostprijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de premie voor de autoverzekering hangt van veel elementen af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarmee rekening gehouden wordt als de premie van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkelt een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de voordeligste autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het jaarkilometrage ook een rol. De premie per maand voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke prijs. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: de goedkoopste autoverzekering van nederland