goedkope autoverzekering

De Beste Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die het betere bij jouw situatie past.{met de beste kwaliteit-prijsverhouding.

De Beste Autoverzekering

Suggesties om geld te besparen op de autoverzekering van je auto: is je auto ouder dan vijf of 10 jaar? Dan kan het voordelig zijn om je dekking bij te stellen. Ben je lid van Route Mobiel, ANWB of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen hulp bij pech bij je autoverzekering. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering met bescherming voor verkeersongevallen hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en nakijken wat je al hebt. te veel verzekeren is niet verstandig. Dat geld zeker in het geval van de beste autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, WA-verzekering Plus en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s die ouder dan 10 twaalf maanden zijn, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij aandoet aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de dekking ten hoogste ruim €2.000.000, voor letselschade aan mensen is dit ten hoogste 7,5 miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen beschermd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor gebreken aan je eigen auto, onder meer door hagel. Tevens diefstal en ruitschade wordt in de regel betaald door verzekeringsmaatschappijen. Let hierbij wel op dat je naar een herstelbedrijf gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeringsmaatschappij.

  • WA volledig casco verzekering

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de schade uitbetaald. Een prettige gedachte.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeringsmaatschappijen geven tevens de optie om je aanvullend te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade laten betalen zonder dat de kosten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het verhalen van deze gebreken heeft desalniettemin wel effect op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je premie wel verhoogd wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een aanrijding invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele passagiers.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. betaalt de schade die de automobilist en/of medepassagiers ervaren door het aanrijding. Dat kan letselschade zijn, maar tevens schade aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld gebreken aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer ordinaire informatie over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: de beste autoverzekering