Aansprakelijkheidsverzekering Kind

Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is doorslaggevend om af te sluiten. Het wordt ook wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering geldig voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, ook uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt gebreken of letsel aan andere personen veroorzaken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Uitgangspunt voor de verzekeringsmaatschappij om uit te betalen bij centraal beheer aansprakelijkheidsverzekering is dat jij verantwoordelijk bent voor de te vergoeden schade aan personen of zaken. Als dat het geval is, zijn tevens de de daaruit voortvloeiende gebreken gedekt.

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je dochter kan per abuis een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een opa voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een AVP vergoedt de kosten als jij of je vrouw per ongeluk de aanstichter is van gebreken aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je vriendin als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming voor gebreken waar jij of je kind aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je gedekt voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je huisdier. daarnaast ben jij aansprakelijk voor gebreken die is ontstaan door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de onkosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: gebreken door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en gebreken door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je gebreken aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? ook dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf vinden, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, ook als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een aantal euro elke maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van ten hoogste 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een WA verzekering?

De WA verzekering sluit je af om je te beschermen voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je aandoet aan personen of de spullen van personen. Denk aan de laptop van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een losliggend touw in jouw kamer en zijn sleutelbeen breekt. De AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, tevens die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van ruim een miljoen euro.

Met de AVP bedisplay je niet alleen je eigen banksaldo, maar tevens die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij begeleiden bij het maken van een optie voor de AVP voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan andere personen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • De AVP wordt ook wel WA verzekering genoemd
 • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoed letsel schade en zaakschade
 • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet betaald
 • Zuivere vermogensschade is tevens uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die gebreken die iemand aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als consument schade toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ruwweg €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een AVP verplicht?

In Holland is het aan gaan van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Met name met huisdieren zit een ongeluk in een nihil hoekje. De onkosten voor het vergoeden van de veroorzaakte gebreken kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een WA verzekering met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per 12 maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en sowieso geen reden om zo’n verzekering niet aan te gaan. Ook ben je als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Een AVP dekt niet:

 • Met opzet veroorzaakte schade
 • gebreken aan lucht-, vaar- en motorrijtuigen
 • gebreken aan gehuurde of geleasede zaken

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere premie die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel keus vrijheid in.

  Goedkope alternatieven

  natuurlijk blijven Nederlanders niet alleen een volk van organisatie en zekerheid, maar ook een volk van zuinigheid. De gemiddelde Nederlander gaat op zoek naar de voordeligste WA Verzekering. Prima dat de overheid deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering vereist stelt, maar men wil vervolgens wel zo goedkoop een mogelijkheid aan deze plicht kunnen voldoen. Men mag dan wel alles goed geregeld willen hebben, maar over het algemeen hebben mensen dit gevoel al op welk moment ze er ‘goedkoop vanaf zijn gekomen’.

  Daarbij realiseren sommigen zich niet, dat het niet alleen van betekenis is dát je bent verzekerd, maar tevens wát je hebt verzekerd. Het afsluiten van een WA Verzekering vergoedt in de meeste gevallen onder andere niet de schade die een kind spelenderwijs kan toebrengen aan auto’s of woningen, terwijl veel mensen dat wel denken. Als particulier is het daarom cruciaal om je niet alleen ‘goedkoop’ maar tevens algemeen ‘goed’ te laten informeren over de typen aansprakelijkheidsverzekeringen en hun dekking.

  Simpel overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

  Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de opzeggen dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor centraal beheer aansprakelijkheidsverzekering vinden.