boekhoudpakket administratiekantoor

Boekhouding Software

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn enorm veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van invloed om de administratie bij te houden. Een administratie bijhouden klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het winstbejag van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet snel genoeg starten met het opzetten van je boekhouding. Grip hebben op de geldstromen, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Ernaast kun je ook fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke administratie, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je bedrijf. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je zaak past. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beste past bij je onderneming. Heb je er één gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je onderneming past.

Voordelen online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van wellicht wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft diverse plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én smartphone met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier heb je altijd beschikking over de juiste gegevens en kun je snel nieuwe informatie verwerken. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je snel informatie verwerken. Heeft een medewerker informatie nodig over een factuur van een debiteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe opdrachten gaan zoeken? Je kunt easy beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhouding software.