opstalverzekering verhuurde woning

Beste Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel gemakkelijk. Hier vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering vergoedt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Op deze website kun je makkelijk je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een grote vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet acuut welke verzekeringen het betere bij je geval passen. De verzekering van je keuzemogelijkheid kun je ook stante pede online vinden. Binnen tien minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je ook terstond online kunt afsluiten. De meest goedkope opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt uiteraard tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook aanstonds de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, simpel toch?

Opzeggen bij premieverhoging

Als de verzekeraar de premie van je opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er gauw annuleren. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de kosten is verhoogd doen. Dit mag tevens als de voorwaarden van de polis worden gewijzigd in je nadeel. In beide gevallen moet het een aanpassing zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet te allen tijde nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit in de regel een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je huis daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. misschien is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo in enkele stappen mogelijk weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan vergoedt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar vergoedt geen gebreken door slecht onderhoud en gebreken die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering aangaat voor je opstal, heb je de keuze uit 3 typen dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de wijde dekking. Bij deze bescherming vergoedt je verzekeraar gebreken opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en gebreken door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra wijde opstalverzekering heeft de bescherming van de uitbreiding dekking met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag die binnenstroomt en schade door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest grote bescherming van de opstalverzekering wordt ook wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je verzekerd tegen elk soort gebreken aan je opstal, behalve de schade ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Goedkopere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de slimste opstalverzekering? Door hier de opstalverzekering te vergelijken, vind je efficiënt een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw woning in de vergelijker. Je ziet dan ogenblikkelijk wat voor jou geval de meest goedkope en slimste opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet helemaal gedekt bent op welk moment de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.