kosten reisverzekering

Beste Doorlopende Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle consumenten belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrekken kan het gebeuren dat met een onvoorziene situatie waarmee u niet van huis kunt gaan, maar ook ten tijde van uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemak die is ontstaan tijdens een vakantie. U heeft de kans om enkele goederen mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Verscheidene categorieën worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een meest bekende reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte uitgaven moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisuitgaven als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het kliniek komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste gedekt voor hulpverlening, plotse uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
 • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra tochtje– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra kosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan tripverblijf

Kosten door onder andere ongemak aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de voordeligste reisverzekering vind je allereerst door goed te vergelijken. Het is vanzelfsprekend een goede afweging te maken van opties die je écht nodig hebt en beschermingen die voor jou onzinnig zijn. Je wilt natuurlijk niet extra betalen. Daarom is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeften zijn voor een de betere reisverzekering. Op het moment dat je meer dan één keren per 12 maanden op reis gaat is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantiereis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je steeds opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan goedkoper.

Enkele beschermingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt op zijn minst bescherming voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Het hangt af van je tochtje en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je je reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

 • Geneeskundige kosten
 • Pechhulp
 • hoogrisico sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
 • Wintersport
 • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege ziekte of een probleem)
 • Contant geld
 • Stage in het buitenland
 • Zakenreis
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Gebaseerd op de dekkingen die je nodig hebt, zoeken wij de beste reisverzekering voor je uit.

Goedkopere reisverzekering

wanneer u een trip heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig mogelijk zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke bedreigingen wat te maken heeft met uw bij elkaar gespaarde tochtje zijn betaalt kan het gewenst zijn om een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor personen die slechts 1 maal per kalenderjaar op trip gaan de meest verstandige optie zijn. Op deze wijze genieten ze immers van een passende dekking voor hun geplande vakantiereis, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met onnodig hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele malen op trip gaan in het komende jaar? In dat geval is de keus om een doorlopende reisverzekering te kiezen te allen tijde het interessantst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit toch te allen tijde van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet twee keer gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel uitsparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van invloed bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.