Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Beste Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan per slot van rekening goed zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de gebreken die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet precies voor welke verzekeringsmaatschappij je het beste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het voordeligste is? In dit artikel vindt je alle kennis die je nodig hebt voordat je begint met beste aansprakelijkheidsverzekering, en voordat je er een gaat afsluiten.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij beste aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer verantwoordelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan personen of zaken. Als dat het geval is, zijn ook de schades achteraf gedekt.

Een ongeval zit in een klein hoekje. Je vriendin kan per abuis een bal door het raam schoppen lopende het tennissen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet goed verzekerd bent voor deze gebreken. Een AVP dekt de schade als jij of je kind per ongeluk de aanstichter is van gebreken aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je vriendin als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming voor gebreken waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld tevens verantwoordelijk voor gebreken aangebracht door je kat. ook ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een gebrek aan jouw huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je huis op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf vinden, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, ook als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een aantal euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een AVP?

Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te beschermen tegen gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van andere mensen. Denk aan de boormachine van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een laaghangend touw in jouw schuur en zijn arm breekt. De aansprakelijkheidsverzekering betaalt bijna alle gebreken die jij hebt gemaakt, tevens die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van ruim een miljoen euro.

Met een WA verzekering bedisplay je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt gebreken berokkent. Wij helpen bij het maken van een optie voor de AVP voor jou.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen schade aan andere personen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen gebreken aan anderen

 • Een WA verzekering wordt tevens wel WA verzekering genoemd
 • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren uitbetaald letsel schade en zaakschade
 • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet betaald
 • Financiële schade die niet voortvloeit uit een gebreken aan zaken of letselgebreken wordt niet vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die gebreken die jij als verzekeringnemer aan een ander persoon of zijn spullen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als verzekeringnemer gebreken toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot om en nabij €1.250.000 gedekt per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In ons land is het aan gaan van een AVP niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met enthousiaste huisdieren zit een tegenslag in een klein hoekje. De onkosten voor het betalen van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering met bescherming voor het gehele gezin (ongeveer €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en sowieso geen reden om zo’n polis niet af te sluiten. Ook ben je als je g1 AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Bescherming aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen:

 • gebreken waar jij verantwoordelijk voor bent zoals immateriële gebreken bij andere mensen en schade aan goederen
 • gebreken die niet met opzet toegebracht is
 • schade aangericht door je zoon
 • gebreken als gevolg van een gebrek aan je huis

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere maandprijs die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

  Aansprakelijkheidsverzekering met kinderen

  Als je kinderen hebt, is het goed om te kijken naar een aansprakelijkheidsverzekering met sport- en spelmodule. Die betaalt gebreken gedurende bijvoorbeeld sportwedstrijden. Lang niet elke verzekeringsmaatschappij biedt die optie aan. Als spelende vriendjes of oppassen bij jou thuis iets molesteren, kun je geen beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering, maar soms wel op de AVP van de ouders van het vriendje. Maakt je eigen kind iets kapot bij een ander thuis, dan kun je dat laten betalen via je eigen aansprakelijkheidsverzekering, mits je een oppasmodule hebt afgesloten.

  Spullen lenen van een ander of bij iemand helpen klussen leidt soms ook tot schade. Die is betaalt via respectievelijk de opzichtclausule en de vriendendienstclausule.

  Let wel op of kinderen automatisch zijn meeverzekerd of dat je ze extra moet aanmelden als er een baby geboren wordt. Dat verschilt per verzekeringsmaatschappij.

  Easy overstappen aansprakelijkheidsverzekering

  Het klinkt moeilijk om je oude AVP te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor beste aansprakelijkheidsverzekering vinden.