zzp online boekhouden

Bedrijfssoftware

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer zeker en eenvoudig en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo zeker en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw bedrijf en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer doorslaggevend om de administratie bij te houden. Een administratie opzetten klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het winstbejag van jouw onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze wijze houd je het overzichtelijk en kun je in 1 ogenblik zien of en hoe je zaak winst maakt. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De prijs en de functies die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn natuurlijk van belang, maar wellicht spelen er ook wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudsoftware. Tevens de reputatie van de ondersteuning zal voor velen zwaar wegen. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal te allen tijde iets belangrijker voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als hulp kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede reputatie betekent vaak happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte voor- en nadelen van een bepaald programma voor je boekhouding.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het voordeligste past bij je bedrijf. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je zaak past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verscheidene plussen.

Simpel en gemakkelijk met je programma voor je boekhouding werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudprogramma kun je efficiënt en simpel je zaak leiden. Dit doe je in de regel door het tussendoor bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de administratie kan al in 30 minuten van je tijd. Digitaal boekhouden kun je dus eenvoudig zelf doen met boekhoudprogramma. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je real time, binnen een paar klikken zien hoe je onderneming er financieel voor staat. Ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een boekhouder in de arm nemen om je met zekere aspecten te helpen. Er zijn tevens boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een accountant. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over bedrijfssoftware.