Independer Aansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is van invloed om af te sluiten. Het wordt ook wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering geldig voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u zich tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte gebreken aan derden. Niet alleen uzelf, ook uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn gedekt als zij onverhoopt schade of letsel aan derden veroorzaken.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dat jij verantwoordelijk bent voor de te vergoeden schade aan personen of zaken. Als dat het geval is, zijn tevens de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Een ongeval zit in een klein hoekje. Je dochter kan per ongeluk een bal door het raam schoppen gedurende het spelen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een vader voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet goed verzekerd bent voor dit type gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je vriendin per abuis de veroorzaker is van gebreken aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de gebreken die jij of je gezinslid als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming voor schade waar jij of jouw zoon verantwoordelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. ook ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook aansprakelijk voor schade aangebracht door je hond. daarnaast ben jij verantwoordelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan je huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je huis op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. schade door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je gebreken aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit situatie onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een aantal euro maandelijks kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De WA verzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je aandoet aan personen of de goederen van personen. Denk aan de laptop van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je oom die valt over een losliggend snoer in je huis en zijn enkel breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, tevens die van bijvoorbeeld je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van €1.000.000.

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bedisplay je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt gebreken toebrengt. Wij begeleiden bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan derden waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

  • Een AVP wordt tevens wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering uitgekeerd letsel gebreken en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte schade wordt niet vergoed
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden uitgekeerd door de aansprakelijkheidsverzekering

Een AVP is een verzekering die gebreken die jouw kind(eren) aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekeringnemer schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 gedekt per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Holland is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Met name met enthousiaste huisdieren zit een ongeval in een niet groot hoekje. De kosten voor het betalen van de veroorzaakte gebreken kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je afdraagt voor een WA verzekering met gezinsdekking (circa €50 per 12 maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om een verzekering niet aan te gaan. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij niet alle heb je geen keuze. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in ook een hogere kosten die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering vereist is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

Aansprakelijkheidsverzekering met kinderen

Als je kinderen hebt, is het goed om te kijken naar een aansprakelijkheidsverzekering met sport- en spelmodule. Die betaalt schade gedurende onder meer sportwedstrijden. Lang niet elke verzekeraar biedt die optie aan. Als spelende vriendjes of oppassen bij jou thuis iets breken, kun je geen beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering, maar soms wel op de AVP van de ouders van het vriendje. Maakt je eigen kind iets kapot bij een ander thuis, dan kun je dat laten vergoeden via je eigen aansprakelijkheidsverzekering, mits je een oppasmodule hebt afgesloten.

Spullen lenen van een ander of bij iemand begeleiden klussen leidt soms tevens tot gebreken. Die is gedekt via respectievelijk de opzichtclausule en de vriendendienstclausule.

Let wel op of kinderen automatisch zijn meeverzekerd of dat je ze extra moet aanmelden als er een baby geboren wordt. Dat verschilt per verzekeraar.

In enkele stappen overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan gaan.