Autoverzekering Afsluiten Goedkoop

Autoverzekering Prijs

Door te vergelijken op hier vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je ook een schadeverzekering voor inzittenden, dan is de schadelenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in dekking is te groot, waarmee je nutteloos veel extra premie afdraagt. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen! Met de gebrekenverzekering krijg je de werkelijk geleden schade uitbetaald in plaats van een vatevoren vastgesteld uit te keren bedrag. De dekking is normaal gesproken voor schade tot een miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de geschikte autoverzekering voor je geval te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je aanstonds wat voor jou de drie betere verzekeringpolissen zijn. De beste autoverzekering kun je via onze website aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de site van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle overige verzekeringen voor je auto bekijken. Of er enkele naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding online bekijken of acuut een verzekering voor je auto aan gaan op de site van de autoverzekeraar. Zo snel is de verzekering voor je auto te vergelijken op hier.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen drie en acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer de verzekeringnemer een splinternieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld het glas aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering prijs