de goedkoopste autoverzekering

Autoverzekering Goedkoopst

Door te vergelijken op hier vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je ook een schadeverzekering voor inzittenden, dan is de ongevallenverzekering voor inzittenden overbodig. De overeenkomst in dekking is te groot, waarmee je nutteloos veel kosten betaalt. Dat wil je allicht liever voorkomen! Met de gebrekenverzekering krijg je de echt geleden schade uitbetaald in plaats van een vatevoren vastgesteld uit te keren bedrag. De dekking is normaal gesproken voor schade tot één miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeringsmaatschappijen geven tevens de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1 keer per 12 maanden gebreken laten uitbetalen zonder dat de premie van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het claimen van deze schade heeft daarentegen wel effect op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je kosten wel meer wordt als gevolg van het verlaagde aantal gebrekenvrije jaren.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een claim, of kunt u bijvoorbeeld de ramen extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering goedkoopst