Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

All Risk Verzekering Auto

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor burgers (AVP) dek je je aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan goederen. Je hoeft de veroorzaakte schade niet zelf gemaakt te hebben. Een kapotte waterleiding die waterschade veroorzaakt bij de buren, is misschien schade die je niet echt zelf gemaakt hebt. Welbeschouwd wordt de schade jou op grond van de wet wel toegerekend. We praten in dit situatie over risicoaansprakelijkheid.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij all risk verzekering auto is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden schade aan mensen of zaken. Als dat zo is, zijn tevens de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je dochter kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het tennissen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een opa voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet gedekt bent voor deze schade. Een WA verzekering dekt de kosten van de gebreken als jij of je partner per ongeluk de aanstichter is van gebreken aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je gezinslid als particulier maken. Eventuele gebreken tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt bescherming voor gebreken waar jij of je zoon verantwoordelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. ook ben je gedekt voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, houdt in niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms tevens aansprakelijk voor gebreken aangebracht door je hond. Ook ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan je huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: gebreken door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je gebreken aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? ook dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf vinden, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor enkele euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van ten hoogste 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering aan gaan?

U wilt niet te veel verzekerd zijn en ook niet voor elk gevalletje. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is in de regel geen onnodige luxe. U acht de kans meestal klein, maar u zit over het algemeen per slot van rekening wat ontspannender op de bank als het hard stormt en u weet dat een dakpan die gebreken aanricht bij de buren voor u financieel geen effecten heeft. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en komt altijd op een moment dat het u niet goed uitkomt, ook financieel niet.

De kosten kunnen nogal eenvoudig oplopen als het wel mis gaat. Met een lage premie per maand kunt u dit perikel al afdekken. Voor zo’n €34 per 12 maanden bent u al goed verzekerd.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel WA verzekering genoemd
  • Een AVP uitgekeerd letsel gebreken en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een AVP is een verzekering die gebreken die iemand aan een ander of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekeringnemer gebreken toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Holland is het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Met name met enthousiaste huisdieren zit een ongeval in een nihil hoekje. De kosten voor het betalen van de veroorzaakte gebreken kan dan erg hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een AVP met gezinsdekking (bij benadering €50 per twaalf maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en zeker geen reden om een verzekering niet aan te gaan. daarnaast ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Wat vergoedt je AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Op welk moment je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar tevens voor je huisdieren.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij niet alle heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent tevens een hogere kosten die je maandelijks moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik het slimste vinden?

Als je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt moet je bij de polisvoorwaarden letten op de verschillende modules die vergoedt zijn. Ben je alleenstaand, dan vallen alleen jijzelf, eventuele logés en huispersoneel onder de dekking. Maar bij sommige verzekeraars zijn tevens kinderen tot een zekere leeftijd verzekerd op een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden. Gebreken die veroorzaakt wordt door huisdieren kun je tevens verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Gebreken met de auto valt onder de verplichte WA-verzekering voor automobilisten, maar dat is een hele andere verzekering.

De meeste verzekeraars bieden een pakket aan waar je jouw opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. De opstalverzekering biedt bescherming aan gebreken aan de opstal, de inboedelverzekering betaalt gebreken die je aan de spullen oploopt. Verzekeringsmaatschappijen bieden verscheidene eigenschappen aan om je aansprakelijkheidsverzekering zoveel een optie te laten passen bij je gezinssituatie. Ben je alleenstaand, dan hoef je bijvoorbeeld niet hetzelfde bedrag te betalen als gezinnen met kinderen.

Uitwonende studerende kinderen worden meestal meeverzekerd. Dit geldt ook voor huisdieren, ouders of opa’s en oma’s die bij je inwonen. Twijfel je welke optie het goedkopere bij je gezinssamenstelling past, dan kun je immer contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij naar je optie. We bieden verder vergelijkingstools voor rechtsbijstandsverzekeringen, inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen aan.

In enkele stappen overstappen AVP

Het klinkt moeilijk om je oude WA verzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor all risk verzekering auto afsluiten.