telfort sim only

Abonnement Vergelijken Sim Only

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel efficiënt en simpel helpt je simpel te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je te allen tijde de juiste keus. Bij Bel gemakkelijk vind je de goedkopere Sim Only-aanbiedingen van alle grote aanbieders als T-Mobile en Youfone. Het maakt niet uit of je het goedkoopste Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Waarom Sim Only?

Bij een Sim Only krijgt u een nieuwe simkaart die u in uw eigen, vertrouwde apparaat kunt plaatsen. Op deze wijze kunt u nog een aantal jaar gebruik maken van uw smartphone. Vergelijk Sim Only abonnementen en kom er eenvoudig achter wat het voordeligste abonnement voor u is. U kiest simpelweg een telecomaanbieder, stelt uw abonnement samen en meldt u aan voor een Sim Only abonnement. Vergelijk Sim Only en zie welk contract het beste bij u past. Deze site regelt de rest voor u.

Een tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Je bent hierdoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere telecomprovider. Bij een abonnement inclusief mobieltje teken je een overeenkomst voor Stel dat je tenslotte een nieuwe toestel nodig hebt, dan kun je zelf een losse mobiel kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het apparaat dan in één maal moet betalen. x 54 mm), de Full-size SIM danwel de ordinaire SIM.

De Full-size SIM werd opgevolgd door de Mini-SIM met een formaat van 25 x 15 mm. Deze vind je met name terug in oudere smartphones.

Na de Mini-SIM kwam de Micro-SIM (15 x 12 mm). Nog kleiner als gevolg van de continu kleiner wordende mobieltjes. Eind 2012 werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een Nano-SIM kaart (Apple iPhone 5). Deze heeft een omvang van 12,3 x 8,8 mm.

Niet alle Sim-kaarten passen in alle mobiele telefoons. Micro-SIM kaarten passen meestal wel in oudere mobiele telefoons, terwijl nieuwe typen erg veel gebruik maken van Nano-SIM kaarten. Het in gebruik nemen van een nieuwe telefoon met een ander formaat simkaart leverde hierdoor veel gedoe op en gedoe met onder meer kaarthoudertjes/kaartvergroters en het zelf op maat knippen van te grote simkaarten. Gelukkig bieden de aanbieders tegenwoordig zelf de oplossing. Je kunt een (gratis) kaartwissel inclusief nummerbehoud aanvragen als je een nieuwe mobiel hebt gekocht en je oude kaart kan er niet in. Dan krijg je een nieuwe simkaart waar alle 3 alledaagse formaten inzitten, je kunt het formaat dat je nodig hebt er uit drukken.

Sim Only verlengen

Omdat het om een Sim Only met nummerbehoud gaat, blijf je gebruikmaken van dezelfde simkaart. Dit betekent dus ook dat je je eigen telefoonnummer behoudt. Op het moment dat je een Sim Only contract hebt en je deze niet verlengt of opzegt, dan loopt het contract stilzwijgend door. In sommige gevallen verlies je dan ook de maandelijkse korting die, meestal, alleen voor de 1ste contractduur geldt.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung mobieltje als voorbeeld. Een nieuwe standaard smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een mobieltje met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, mits dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per 12 maanden. Bij een Sim Only abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou aanschaffen met een Sim Only abonnement is een contract voor telefonie kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral handig voor de consument die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het apparaat los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract in vele gevallen voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud overeenkomst besteld is? Alleen de aanbieder waarbij het mobieltje oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het smartphone weghalen. In de praktijk houdt in dat meestal dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet aankopen.

Kies het juiste Sim Only contract

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je continu buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de batterij wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel mobiel bellen bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

Uit welke Sim Only abonnement kan ik kiezen?

Zoals gezegd heb je bij een abonnement zonder smartphone meer keuze in providers dan bij een abonnement met mobieltje . Dat zijn echter niet allemaal diverse providers met een eigen netwerk. In dit land tellen wij officieel 4 grote aanbieders met een eigen netwerk, namelijk:

  • KPN,
  • Vodafone,
  • T-Mobile en
  • Tele2.

Alle andere aanbieders maken gebruik van het netwerk van een van deze Sim Only providers. Zo maakt de Sim Only providers hollandsnieuwe bijvoorbeeld gebruik van het netwerk Vodafone en heb je bij Simyo de betrouwbare bescherming van KPN. In totaal kent Nederland op dit moment twaalf verscheidene mobiele telefonie bedrijven.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Op het moment is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een smartphone. Dat komt vooral doordat een Sim Only veel goedkoper is dan een gewoon abonnement. Bij een Sim Only abonnement ontvang je alleen een simkaart en geen mobieltje. Dat is dus wat een Sim Only is.

Omdat je blijft bellen met je bestaande smartphone , bespaar je veel overbodige kosten. De premie die je normaliter voor je ‘gratis smartphone ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en aldus houd je aanzienlijk lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van Nederland. Wij hebben de afgelopen jaren dan tevens de nodige ervaring opgedaan.

Geld overhouden op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in ons land het aanbod van maarliefst 15 netwerk telecomaanbieders. Bovendien bieden wij de optie naast de prijzen ook de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je keuzemogelijkheid voor een Sim Only.

Dagelijks wordt onze website voorzien van actuele aanbiedingen. Zo kun jij weloverwogen een optie maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overbodige kosten te geld besparen, zodat we onbezorgd met elkaar in contact kunnen blijven.

Ik heb nog geen Mobiel abonnement of wil een extra mobiel abonnement. Wat zijn de mogelijkheden?

Heb je nog een goed werkende mobiele telefoon waar je tevreden over bent, of ben je van plan een losse mobieltje aan te schaffen, dan is het gewenst om een los SIM-only contract af te sluiten. Let er wel op dat je een abonnement neemt dat past bij je verbruik.

De meeste providers bieden SIM-only abonnementen aan waarbij de inhoud van de service (reeks data, minuten en sms’jes per maand) veelal identiek is aan de inhoud van abonnementen waarbij subiet een nieuwe mobieltje wordt geleverd. Onder andere Vodafone en Tele2.

En er zijn providers die zich 100% gespecialiseerd hebben in het aanbieden van SIM-only abonnementen. Onder meer Simyo of Simpel. De prijzen bij dit soort partijen zijn over het algemeen laag.

Aanschaf van een SIM-only contract heeft meerdere pluspunten ten opzichte van de aanschaf van een contract inclusief mobieltje.

  • Je kunt aanzienlijk geld besparen op de kosten.
  • Kies voor een korte contractduur, dan kun je efficiënt overstappen als een andere partij een goedkoper abonnement aanbiedt.

    Hoe kan een Sim Only internet abonnement verlengd worden?

    Bij het verlengen van je telefoonabonnement kun je kiezen om je Sim Only abonnement met 1 twaalf maanden of met twee 12 maanden te verlengen. Sommige providers bieden je zelfs de optie aan om elke maand te verlengen. De keuzemogelijkheid tussen deze drie mogelijkheden is persoonsgebonden. Het hangt allemaal af van de persoonlijke geval en de persoonlijke wensen. In de regel geldt dat op welk moment je een Sim Only contract voor langere tijd aangaat je goedkoper uit bent dan wanneer je kiest voor verlenging van 1 jaar of maandelijks. Het grote gewin bij het verlengen met 1 jaar is dat je over 12 maand kunt kijken of het telefooncontract nog past bij je wensen en mocht je apparaat niet meer naar behoren werken dan kun je het abonnement tevens verlengen met een nieuw smartphone.