Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Zzp Independer

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor burgers (AVP) dek je je aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan zaken. Je hoeft de aangebrachte schade niet zelf veroorzaakt te hebben. Een gesprongen waterleiding die waterschade veroorzaakte bij de buren, is wel schade die je niet direct zelf gemaakt hebt. Op de keper beschouwd wordt de gebreken jou volgens de wet wel aangerekend. We praten in dit situatie over risicoaansprakelijkheid.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te betalen bij aansprakelijkheidsverzekering zzp independer is dat de verzekeringnemer verantwoordelijk bent voor de te verhalen schade aan personen of goederen. Als dat het geval is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende gebreken gedekt.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je vriendin kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het volleyballen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet goed gedekt bent voor dit type gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je partner per ongeluk de veroorzaker is van gebreken aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familielid als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een AVP wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt dekking voor gebreken waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor gebreken aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet dat jij de gebreken zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je huisdier. daarnaast ben jij verantwoordelijk voor gebreken die ontstaat door een mankement aan jouw huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een klein hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: gebreken door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? ook dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit situatie onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor enkele euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering vinden?

U wilt niet dubbel gedekt zijn en ook niet voor elk wissewasje. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is in de regel geen onnodige luxe. U acht de kans waarschijnlijk klein, maar u zit in het algemeen tenslotte wat prettiger op de bank als het hard stormt en u weet dat een dakpan die schade aanricht bij de buurman voor u financieel geen effecten heeft. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en komt altijd op een moment dat het u niet goed uitkomt, ook financieel niet.

De kosten kunnen nogal in enkele stappen oplopen als het wel mis gaat. Met een lage kosten maandelijks kunt u dit dreiging al afdekken. Voor zo’n €34 per jaar bent u al goed verzekerd.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

 • Een AVP wordt tevens wel WA verzekering genoemd
 • De aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel gebreken en zaakschade
 • gebreken die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
 • Zuivere vermogensgebreken is tevens uitgesloten

Een WA verzekering is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan een ander of zijn goederen aanbrengt. De verzekeringspolis is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde gebreken aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot rond €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een AVP verplicht?

In ons land is het aan gaan van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Met name met kleine kinderen zit een tegenslag in een nihil hoekje. De onkosten voor het terug betalen van de veroorzaakte gebreken kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je afdraagt voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per twaalf maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en sowieso geen reden om zo’n verzekering niet af te sluiten. daarnaast ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan een ander, veel duurder uit. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Een AVP betaalt niet:

 • Met opzet veroorzaakte schade
 • gebreken veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
 • {gebreken aan geleasede goederen of gehuurde goederen}
 • Seksueel gedrag dat schade heeft veroorzaakt

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij enkele heb je geen keuze. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere premie die je elke maand moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering geboden is heb je hier wel optie vrijheid in.

  Vergelijk te allen tijde de premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  Er zijn dus wel een groot aantal factoren die van betekenis zullen zijn op de hoogte van de premie en kan de premie daarom tevens anders uitvallen bij diverse verzekeringsmaatschappijen. Een vergelijking loont behalve op het gebied van de premies ook nog op het gebied van de dekking. Een lage kosten met een dekkingsbedrag per situatie dat aan de lage kant ligt, zal wel nare consequenties met zich meebrengen wanneer er schadeclaims worden ingediend. Ook het eigen risico van dit type verzekering is geen factor die je niet over het hoofd moet zien bij het vergelijken. Per geval kan dat aardig oplopen en bekijk je dus te allen tijde de optie om het eigen risico af te aankopen. Dat betekent gewoonlijk een hoger premiebedrag, maar ben je er ook gedekt van dat er in geen geval bijkomende kosten zullen zijn in situatie van een schade.

  Bekijk bij dezelfde verzekeringsmaatschappij tevens de keuze om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dat komt zeker van te pas in gevallen waarbij er claims ingediend zullen worden en is een combinatie van beide verzekeringen (rechts- en bedrijfsaansprakelijkheid) de meest gebruikelijke methode om in alle gevallen op steun te mogen rekenen.

  Simpel overstappen aansprakelijkheidsverzekering

  Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor aansprakelijkheidsverzekering zzp independer vinden.