Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven

Een aansprakelijkheidsverzekering is van belang om af te sluiten. Het wordt tevens wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering geldig voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte gebreken aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt gebreken of letsel aan andere mensen veroorzaken.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij aansprakelijkheidsverzekering bedrijven is dat jij verantwoordelijk bent voor de te verhalen schade aan personen of goederen. Als dat het geval is, zijn tevens de gevolgschades gedekt.

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je vriendin kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het spelen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een vader voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende verzekerd bent voor deze schade. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt de kosten van de gebreken als jij of je kind per abuis de aanstichter is van schade aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je dochter als privé-persoon maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor gebreken waar jij of je vrouw aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Ook ben je verzekerd voor gebreken aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de gebreken zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook aansprakelijk voor schade aangericht door je hond. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een mankement aan je woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een klein hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: gebreken door onzorgvuldig handelen. schade door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf afsluiten, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit situatie onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een paar euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te beschermen tegen gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de spullen van andere mensen. Denk aan de boormachine van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een laaghangend touw in jouw schuur en zijn been breekt. Een WA verzekering betaalt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van onder meer je huisdieren. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Met een AVP bescherm je naast je eigen portemonnee, maar tevens die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuzemogelijkheid voor de AVP voor jou.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen schade aan derden waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen gebreken aan anderen

 • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel AVP genoemd
 • Een WA verzekering betaald letsel gebreken en zaakschade
 • Opzettelijke gebreken is niet verzekerd
 • Zuivere vermogensschade is tevens uitgesloten

Een WA verzekering is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan een ander of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een AVP verplicht?

In ons land is het aan gaan van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een tegenslag in een nihil hoekje. De onkosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en zeker geen reden om zo’n verzekeringspolos niet aan te gaan. ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt niet:

 • Met opzet veroorzaakte schade
 • schade veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
 • Enkel financiële gebreken

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij enkele verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent tevens een hogere premie die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering geboden is heb je hier wel keus vrijheid in.

  Vergelijk altijd de maandprijs bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  Er zijn dus wel een groot aantal factoren die van belang zullen zijn op de hoogte van de maandprijs en kan de kosten daarom ook anders uitvallen bij diverse verzekeraars. Een vergelijking loont behalve op het gebied van de premies ook nog op het gebied van de dekking. Een lage premie met een dekkingsbedrag per geval dat aan de lage kant ligt, zal wel irritant consequenties met zich meebrengen op welk moment er schadeclaims worden ingediend. Ook het eigen risico van dit type verzekering is geen factor die je niet over het hoofd moet zien bij het vergelijken. Per geval kan dat aardig oplopen en bekijk je dus immer de optie om het eigen risico af te kopen. Dat betekent gewoonlijk een hoger premiebedrag, maar ben je er ook verzekerd van dat er in geen situatie bijkomende onkosten zullen zijn in situatie van een claim.

  Bekijk bij dezelfde verzekeringsmaatschappij ook de keus om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dat komt zeker van te pas in gevallen waarbij er schadeclaims ingediend zullen worden en is een combinatie van beide verzekeringen (rechts- en bedrijfsaansprakelijkheid) de meest ordinaire methode om in alle gevallen op steun te mogen rekenen.

  Efficiënt overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

  Het klinkt ingewikkeld om je oude AVP te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor aansprakelijkheidsverzekering bedrijven aan gaan.