Zorgverzekeringen vergelijken?

Via onze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel je direct de voordeligste zorgverzekering voor dit jaar of voor 2022, speciaal voor jou samengesteld. En dat wil toch iedereen? Want zeg nou zelf; het is toch cool om regelmatig wat inkomen over te houden voor leuke uitgaven? Het leven is al duur genoeg! Dat bioscoopje is op deze manier gauw verdiend.

Zorgverzekeringen Vergelijken voor 2022

Laatste prijsupdate: 6 februari 2023

Filter op jouw wensen en behoeften (Let er goed op dat dit je wensen en behoeften zijn voor het zorgjaar )

Kies de zorgverzekering voor die het beste bij jouw situatie past, en aanmelden maar! In ons land is iedereen verplicht een basisverzekering te hebben. Soms ook verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten waardoor je andere zorgkosten terug krijgt krijgt. Het komende zorgjaar zul je misschien andere uitgaven hebben dan het vorige zorgjaar. Misschien weet je van tevoren al dat je verstandskiezen er in uit moeten en heb je een extra aanvullende tandartsverzekering nodig. Dat is natuurlijk pijnlijk, maar als je met onze vergelijker goed kiest, houd je een beetje geld over om extra veel ijsjes in te kopen!

Welke polis moet je kiezen?

Er bestaan momenteel drie verschillende zorgpolissen in de basisverzekering:

 1. Budgetpolis
 2. Naturapolis
 3. Restitutiepolis

Maar wat is de discrepantie? Bij de ene polis kun je terecht bij alle zorgaanbieders, bij de andere polis is dit een gelimiteerde hoeveelheid. Lees hieronder alles over de drie soorten typen die in je basispakket zitten.

Polissen in het basispakket

Budgetpolis: Niet iedere zorgverzekeraar biedt een budgetpolis. Een aantal populaire zorgverzekeraars wel. Normaal gesproken is bij deze polis de premie het laagst, maar het aantal zorgverleners waaruit je kan kiezen beperkter. Het nadeel hiervan is dat als je naar niet-gecontracteerde zorgaanbieders gaat, je nog meer moet bijbetalen voor de zorg. De extra kosten die je zelf bij moet betalen lopen soms wel op tot meer dan 50%. Het is dus het overdenken waard om de zorgpolis door te nemen voordat je een budgetpolis afsluit in je basisverzekering. Het prettige is wel dat deze polis niet duur is. Je wordt echter wel beperkt in je mogelijkheden bij het kiezen van een zorgbedrijf.

Naturapolis: Als je een naturapolis afsluit word je zorg gelijk door de zorgverzekeraar vergoed. Je kunt alleen terecht bij een gecontracteerde zorgaanbieder voor planbare zorg. Er is een uitstekend volwaardig aanbod aan zorgbedrijf. Check wel altijd even de polisvoorwaarden en of jouw zorgaanbieder erbij staat zodat je zeker weet dat jouw zorgkosten hier worden vergoed. De naturapolis is in verhouding iets duurder dan de budgetpolis, maar je krijgt daar dan wel wat zorgbedrijven voor terug.

Restitutiepolis: Wil je bij elke zorgaanbieder terecht kunnen voor zorg? Ook al heeft je zorgverzekeraar geen contract met de zorgverleners, je kunt altijd overal terecht en de kosten worden in de meeste gevallen vergoed (op basis van marktconforme tarieven). Het kan wel voorkomen dat je soms in eerste instantie de zorgkosten zelf moet voorschieten en dat je daarna je uitgaven terug krijgt. Door de keuzevrijheid van een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Aan de handere hand is het geen voordelige zorgverzekering want je betaalt de hoogste premie van de drie typen polissen. Maak je niet dik: wat voor soort polis je ook bestelt, je kunt te allen tijde bij alle zorgverleners terecht. De lasten worden alleen niet altijd terug betaald. Heb je spoedeisende hulp nodig? Dan geldt deze regeling niet. Je kunt altijd bij ieder ziekenhuis en zorgaanbieder terecht zonder onverwachte kosten bij een restitutiepolis.

Heb ik een aanvullende verzekering nodig in 2022?

Of je in een aanvullende verzekering nodig hebt ligt helemaal aan jouw gezinssituatie. Niet alle mensen hebben een aanvullende verzekering nodig. Wel is het vaak handig, omdat aanvullende verzekeringen een zorgvraag dekken die niet in het basispakket is meegenomen. De uitgebreide verzekering is in contrast met de basisverzekering niet verplicht. Als je voelt dat je volgens zorgjaar kosten zult maken voor de zorgverzekering is het vaak wel verstandig een aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten. Zo ben je voor de meeste onverwachte kosten gedekt. Kijk eerst wel goed voor je gezinsleden na of de vergoedingen afwegen tegen de premie die je ervoor gaat afdragen.

Voor welke zorg betaal ik geen eigen risico in 2022?

 • Zorgkosten van de huisarts
 • Kraamzorg
 • Tandardskosten bij minderjarigen
 • Verzekerden onder de 18 jaar
 • Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering
 • Wijkverpleging
 • Geleende hulpmiddelen
 • Zorg van bepaalde chronische ziekten
Jonathan Ferro

Ondernemer

"Ieder jaar hebben de grote aanbieders wel een aanbieding voor overstappers. Ik ben ingeschreven op de mailinglijst van Besparen.FRL en maak altijd gebruik van een aanbieding die ik per mail krijg."

copywriter client testimonial man

Zorgverzekeringen FAQ

Wat is een budgetpolis?

Een budgetpolis is een uitgeklede naturapolis. De kosten van jouw zorg worden alleen door de budgetpolis vergoed als je naar gecontracteerde specialisten gaat.

Dat betekent dat jouw verzekeraar een afspraak heeft met de zorgverlener. Dit is voor jou niet altijd handig. Het kan voorkomen dat je niet bij de specialist in je eigen woonplaats terecht kunt en een eind moet reizen om de zorg die je nodig hebt te kunnen laten vergoeden.

Wat is een budgetpolis?

Waarom een naturapolis?

Een naturapolis is iets uitgebreider dan de budgetpolis. Maar nog steeds heb je beperkingen in het aantal zorgleveranciers waar de zorgverzekering rechtsreeks zaken mee doet.

Het verschil tussen een naturapolos en een budgetpolis is dat je bij de budgetpolis naar nog minder zorgverleners kunt.

Voordat je een zorgverzekering kiest is het belangrijk dat je weet of het ziekenhuis in jouw regio ook binnen de polisvoorwaarden past.

Wat is een naturapolis?

Wat is het verschil tussen een restitutiepolis en een naturapolis?

Met een restitutiepolis kun je bij vrijwel alle zorgverleners terecht en worden de kosten door je zorgverzekeraar vergoed.

Bij een naturapolis of een budgetpolis moet je in de meeste gevallen nog zelf een bijdrage voor eigen rekening nemen.

De restitutiepolis is natuurlijk wel wat duurder dan de budgetpolis en de naturapolis. 

Restitutiepolis vs. Naturapolis

Waarom een zorgverzekering?

Een zorgverzekering is verplicht. Je moet minimaal een basisverzekering hebben.

Is het voordeliger om online een uitvaartverzekering af te sluiten?

Nee, dat maakt helaas niet uit. Het is wel handiger vergelijken van zorgverzekering.

Op het internet heb je vergelijkingswebsites zoals deze. Je kunt er heel handig zien wat de verschillen zijn tussen de zorgverzekeringen en wat de premie is die je moet betalen voor een zorgverzekering.

Dat is altijd beter dan iedere uitvaartverzekeringmaatschappij opbellen om te vragen wat ze kosten, toch?

Zorgverzekering Nieuws

It seems we can't find what you're looking for.