Reisverzekeringen vergelijken?

U kunt voor vertrekken kan het gebeuren dat met een niet verwachte situatie waardoor u niet weg kunt gaan, maar alsook lopende uw trip kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Vergelijk Reisverzekeringen

Laatste prijsupdate: 7 februari 2023

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan gedurende een trip. U heeft de optie om enkele categorieën mee te verzekeren zoals: ongevallen, , contant geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

Ontzettend veel goederen worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de betere reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen perikel of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de bagage of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u onvoorziene uitgaven moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuiskosten als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het privekliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst gedekt voor hulpverlening, plotse uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte reis- en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte kosten als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan reisverblijf

Kosten door onder andere ongemak aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo simpel doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel gemakkelijk een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de goedkoopste verzekering hebt opgedoken, kun je direct je reisverzekering aan gaan. Dat kan helemaal online en je ziet gelijk of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Tijdelijke reisverzekering, altijd de betere keus?

Het is logisch dat u als klant te allen tijde zeker zult willen kunnen zijn van de voordeligste reisverzekeringvoor uw situatie. als u slechts 1 maal per jaar op vakantiereis gaat zal de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering voor u dan tevens te allen tijde voordeligste gelegenheid zijn. Bij deze goedkopere reisverzekering kunt u rekenen op een betaalbare verzekeringsmaandprijs waardoor deze voor iedereen financieel haalbaar is. Bovendien betreft het te allen tijde de goedkoopste reisverzekering omdat alle mogelijke beschermingen die u wenst voor lopende uw tochtje worden aangeboden.

 

Willem de Boer

Docent

"Ieder jaar hebben de grote aanbieders wel een aanbieding voor overstappers. Ik ben ingeschreven op de mailinglijst van Overstappenisnieteng.nl en maak altijd gebruik van een aanbieding die ik per mail krijg."

Reisverzekering

Reisverzekering FAQ

Is een reisverzekering verplicht?

Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Maar wel aan te raden. Op het moment dat jij of een lid van je gezin op vakantie schade ondervindt kun je er wel behoefte aan hebben. Reisverzekering vergoeden de schade aan je eigendommen (dure camera of smartphone mee?) maar ook medische kosten als je op wintersport bent.

Een reisverzekering hoeft niet duur te zijn. Je hebt al een reisverzekering vanaf iets minder dan €1 per maand. 

Die €1 heb je met één schadegeval dus al dubbel en dwars terugverdiend.

Hoeveel kost een reisverzekering?

De prijs van een reisverzekering varieert van €1 per maand tot wel €10 per maand. Het hangt van diverse zaken af. In onze reisverzekeringvergelijker kun je handig ziet wat jouw goedkoopste reisverzekering kost.

Je kunt ook handig de polisvoorwaarden inzien door in het vergelijkingsoverzicht door te klikken naar de website van de polis aanbieder.

Waar is een rechtsbijstandverzekering goed voor?

Met een reisverzekering kun je je verzekeren tegen schade, diefstal en vermissing van jouw eigendommen. 

Wat is er meeverzekerd:

  • Bagage
  • Persoonlijk schade
  • Ziekte
  • Ongeval
  • Gipsvlucht

Een reisverzekering wordt vrijwel altijd aangeraden. Let op, de dekking kan per reisverzekering verschillen. Lees heel goed altijd alle voorwaarden door voor je een reisverzekering afsluit.

Reisverzekering Nieuws

It seems we can't find what you're looking for.

Wat is de voordelige reisverzekering?

Het onderscheid tussen een algemeen goede reisverzekering en de voordeligste reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de looptijd waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan ook altijd voor het daadwerkelijk afsluiten van uw reisverzekering na welke dekkingen er precies worden geboden en of deze alsook gelden voor het land of het land waar u een reis naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken onder andere standaard vakanties naar United States of Amerika, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er eveneens goed aan om voor het aan gaan van een goede reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de tochtje. Zakelijke reizen worden door een gebruikelijke reisverzekering welbeschouwd in het algemeen niet vergoedt en bovendien kunnen er alsook uitzonderingen gelden voor een mogelijk hoogrisico reizen zoals wintersporttrips. tevens dit is zeker iets waar u gericht op het afsluiten van een goede reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De kosten van goedkopere reisverzekering

Tot slot is er Zeker nog de kostpremie van de goedkoopste reisverzekering. Voor veel natuurlijke personen staat een voordelige reisverzekeringdan ook gelijk aan een echt voordelige reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Allicht is het te allen tijde zeer gewenst op welk moment u slechts een beperkte premie moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste beschermingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan allicht tevens niet de bedoeling zijn. De premie van een goede reisverzekeringmoet dan ook altijd in lijn worden gezien met de exacte dekkingen die er door worden aangeboden.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet twee keer verzekerd bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel besparen.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering compleet niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en vinden van een reisverzekering via deze website.