Inboedelverzekering vergelijken?

Hoewel vrijwel iedere consument een inboedelverzekering heeft is het niet verplicht om dit type verzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de hoge kosten voor het herstellen van schade aan uw inboedel. Er worden door verzekeraars verschillende soorten verzekeringen aangeboden, wat het niet altijd even simpel maakt om een geschikte verzekering te vinden.

Vergelijk Inboedelverzekeringen

Vul uw gegevens in om verzekeringen te ontvangen voor uw inboedel.

Laatste prijsupdate: 3 december 2022

Dekking van een inboedelverzekering

Op onze website vindt u een handige vergelijkingstool waarmee het vergelijken van inboedelverzekeringen bij verschillende verzekeraars heel simpel kan. Meestal kunt u de verzekering direct online afsluiten. Na het aanvragen van een verzekering heeft u nog 2 weken wettelijke bedenktijd om eventueel voor een andere verzekering te kiezen.

Er verstaan twee verschillende soorten dekkingen voor inboedelverzekeringen. Zoals de basisverzekering of de allriskverzekering. Ook kunt u kiezen voor een inboedelverzekering met een extra uitgebreide dekking. Met laatstgenoemde verzekering bent u beter verzekerd dan met een allriskverzekering. Een verzekering met extra uitgebreide dekking beschermt u bijvoorbeeld ook tegen brand- en schroeischade, blikseminslag, stormschade, waterschade, inbraak en diefstal. Alle voorwerpen die u niet mee kunt nemen zonder het te beschadigen behoren tot uw huis en vallen zodoende onder de opstalverzekering voor uw woning.

Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Met onze vergelijkingstool is het heel eenvoudig om een nieuwe verzekering af te sluiten. U geeft aan wat de waarde van uw spullen is, in welke plaats u woont en voor welke waarde u verzekerd wilt zijn. Op basis van deze gegevens kan de vergelijkingstool vervolgens voor u uitzoeken welke inboedelverzekering het beste bij uw wensen en behoeften aansluit. Het is raadzaam om zelf altijd de dekking van de beste drie verzekeringen door te nemen. Soms lijkt de voordeligste inboedelverzekering het meest aantrekkelijk, maar is de dekking van een dergelijke verzekering erg slecht. Zo kunt u alsnog tegen hoge onkosten aanlopen!

Een inboedelverzekering bij samenwonen

Op het moment dat op het punt staat om te gaan samenwonen met uw partner heeft u wellicht allebei al een verzekering afgesloten voor uw huidige woning. In dit geval kunt u één van de inboedelverzekeringen annuleren en de andere verzekering behouden. Over het algemeen betekent dit dat de verzekering die nog het kortste loopt moet worden opgezegd. Bij het opzeggen van een inboedelverzekering dient u de verzekeringspapieren van de tweede inboedelverzekering mee te sturen in dit geval. Op de website van uw verzekeraar vindt u de precieze voorwaarden van de polis voor het annuleren van een 2e inboedelverzekering als u gaat samenwonen.

Inboedelverzekering wijzigen bij een verhuizing

Ook in het geval van een verhuizing is het belangrijk om goed te letten op de polisvoorwaarden die gelden bij uw verzekeraar. Zorg ervoor dat u ver van tevoren aangeeft dat u gaat verhuizen, zodat uw inventaris ook in uw nieuwe woning goed verzekerd is als u de spullen over 2 woningen heeft staan. U moet er echt niet aan denken dat de schade die u in uw nieuwe woning aan uw inventaris aanricht niet gedekt wordt. Zeker wanneer u een verhuisbedrijf inschakelt zijn dit soort zaken van groot belang. Op de website van uw verzekeraar kunt u vaak meer informatie vinden over het veranderen van een verzekering bij een verhuizing.

Kiest u ervoor om de huidige inboedelverzekering op te zeggen en een nieuwe inboedelverzekering af te sluiten voor uw ander huis? Dit kan dagelijks als u de verzekering op zijn minst een jaar geleden afgesloten heeft. In het geval van het opzeggen van een inboedelverzekering geldt een opzegtermijn van een maand.

Opstalverzekering naast inboedelverzekering

Het is sterk aan te raden om naast uw inboedelverzekering ook een opstalverzekering af te sluiten. Zoals eerder beschreven werd in dit artikel, zijn de spullen in uw huis die niet zonder schade aan te richten, losgehaald kunnen worden niet verzekerd via de inboedelverzekering. Om te voorkomen dat u de kosten voor het herstel van schade aan deze elementen zelf moet betalen kan een opstalverzekering de uitkomst bieden.

Het komt echter voor dat een bank u verplicht om een opstalverzekering af te sluiten als u ervoor kiest om een hypotheek bij de bank af te nemen. De woning wordt door een hyptoheek immers bezit van de bank, waardoor het voor de bank van groot belang is dat uw huis op de juiste wijze verzekerd is. Ook voor uzelf is het een fijn idee dat de kosten voor de schade aan uw woning betaald worden door uw verzekeringsmaatschappij. Dit is de reden dat vrijwel iedere Nederlander een opstalverzekering heeft afgesloten voor zijn of haar woning.

Willem de Boer

Docent

"Ieder jaar hebben de grote aanbieders wel een aanbieding voor overstappers. Ik ben ingeschreven op de mailinglijst van Overstappenisnieteng.nl en maak altijd gebruik van een aanbieding die ik per mail krijg."

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering FAQ

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, in Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben. Natuurlijk wordt het wel aangeraden. 

Tel maar eens op wat de waarde is van de spullen die nu in je huis staan. Dat is bij een gemiddeld gezin al een totale waarde dat de €100.000 nadert.

Als je bij een calamiteit geld terug wilt zien van je spullen, kun je niet op de inboedelverzekering heen.

Is er verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering?

Ja, er is wel een groot verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering.

Maar het verschil is niet moeilijk.

Alles wat aan je huis vast zit valt onder de opstalverzekering. Alle losse spullen vallen onder de inboedelverzekering.

 

Welke inboedelverzekering is de beste?

Nou, dat hangt helemaal af van wat je precies wilt verzekeren en wat de waarde en de looptijd is. Ook het aantal personen in de huishouding en het type huis maakt uit.

Het is dus niet echt zo te zeggen.

Maar gelukkig hebben wij de oplossing voor deze vraag:

Filter de inboedelverzekeringen op basis van jouw wensen en je vindt automatisch de beste verzekering voor jouw situatie.

Inboedelverzekering Nieuws

It seems we can't find what you're looking for.